tirsdag den 5. februar 2008

Vi venter på lysere tider

Man begynder så småt at kunne ane, at foråret er på vej. Stikker man næsen ned i nærheden af jordoverfladen vil man blive belønnet med et syn af små, bitte lysegrønne skud af forårsbebudere. Vintergækker og erantis er kommet op. Nu venter vi blot på de øvrige som tulipanerne - mine yndlings.

Hvor er det egentlig underligt at tænke på, at om nogle måneder står døre og vinduer (forhåbentligt) på vid gab, mens vinden sender skønne forårsdufte ind i huset. Når solens stråler begynder at varme, vil hængekøjen blive gravet frem fra skuret, potterne på terrassen vil blive tilplantet og havemøblerne gjort klar til endnu et - håber vi - langt, skønt og ikke mindst varmt sommerhalvår.

Men nu er døre og vinduer kun åbne i få minutter ad gange for at lufte ud. Det meste af tiden foregår indendøre. Gerne under lune, bløde tæpper med noget varmt at drikke i kruset. Aktivitetsniveauet er lavt. Ingen orker rigtig noget. Og vi længes alle sammen efter lys, sol og varme.

Heldigvis har vi noget godt at se frem til. En uges ferie i sydens sol om en måneds tid. Ah! Det bliver en helt igennem vidunderlig vitaminindsprøjtning, som er hårdt tiltrængt. Mange mennesker holder af at rejse udenlands i sommerferien. Vi trænger altid mest om foråret. Det er skønt at pakke kufferterne og drage mod syd, når det er mørkt og koldt i Danmark. Så får man ny energi og kan meget bedre klare den resterende tid til det bliver rigtigt forår og sommer herhjemme.

Men derfor må det altså godt snart bliver forår!

Ingen kommentarer: