mandag den 4. februar 2008

At holde koncentrationen

Efter en laaang dag i skole og på frit, kan det være svært at bevare koncentrationen til bratsch-undervisningen. Yngstedatteren prøver. Det gør hun virkelig. Enetimen varer trods alt kun 25 min. så det burde ikke være helt umuligt. Men det er svært.

Nogle gange lyder det også: "Jeg må altså liiiige slå en vejrmølle!" Og så lægger hun bratschen forsigtigt fra sig og kaster sin krop rundt på gulvet. Bagefter kan hun lidt igen.

Til hendes ros må man sige, at hun hele tiden bliver bedre. Og hun hører efter hvad der bliver sagt - det meste af tiden i hvert fald.

Når man er nybegynder på et strygerinstrument er der ca. 1.000 ting man skal lære. Man skal stå rigtigt med fødderne. Hovedets hælding skal være korrekt. Skuldrene skal være sænket. Fingrene skal holde fast og alligevel være løse og bløde i det. I begyndelsen har man ikke fingrene på strengene. Det er for meget at holde styr på. Men når man har fået undervisning et stykke tid, skal fingrene til at lære at finde de rigtige strenge. Det er svært. Meget svært. Fingrene må ikke være rutschebaner, men skal være som en tagryg (sådan er der mange sjove huskeregler) og så skal man holde så tilpas stramt, at man får striber på fingerspidserne:
"Aaaav, det gør ondt!". Aej, så er det vist ikke værre. Men det synes yngstedatteren altså. Heldigvis har hun en helt fantastisk musiklærer, som ud over at være sød, også er meget, meget rolig og pædagogisk. Det er hyggeligt at være der.

Men der er meget der skal øves - rigtig meget.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er helt sikkert at Freja har fat i den rigtige ende, som man siger "Det er lysten der driver vaerket"
LOVE fra moster Ier

Lotte sagde ...

Der må skulle uendelige mængder af tålmodighed og pædagogik til, hvis man vil være en god musiklærer. Det er godt, de findes.

Unknown sagde ...

Moster Ier: Ja, jeg tror også kun på det, hvis hun selv har lyst.

Lotten: Jeg fatter SLET IKKE, at musiklærerne kan holde det ud. Men jeg er umådelig imponeret over hendes tålmodighed. Og det er dejligt, at der er nogen der har lyst til det hverv :-)