søndag den 9. december 2007

Juleudflugt til Smilets By

Juleudflugten begyndte med en tur til Marselisborg Slot. Det hele så lidt vintertrist ud og en omgang smuk sne ville have gjort underværker. Men man kunne nu sagtens forestille sig, hvordan slottet ville lyse op mit i en vidunderlig grøn skov om foråret.


Jeg var helt vild med den smukke port, som var åben og gjorde parken tilgængelig for publikum, eftersom regentparret først ankommer den 13. Det er da fantastisk, at vi lever i et land, hvor man kan bevæge sig så tæt på deres residens.


I haven nød vi at gå på opdagelse i de anderledes figurer og vi forestillede os Dronning Margrethe sidde på bænken mens de små prinser benene rundt om skulpturerne og legede gemmer.



Piet Heins superellipse ... en form jeg er helt vild med. Synes simpelthen den er genial.


Derefter gik turen til Den gamle By i Århus - målet for vores juleudflugt.



Købmandsbutikken, hvor man kunne undre sig over, at den kunne tilfredsstille datidens shopppere. Man kan jo ikke helt undgå at få tanken, at det er noget af et overflodssamfund, det har udviklet sig til .



Et xylografisk kontor, hvor der blev fremstillet fine bogillustrationer.
Når man selv er i en beslægtet branche, kan man ikke helt lade være med at blive facineret af det håndelag det krævedes datidens illustratorer at frembringe grafik til bøger.

Ingen kommentarer: