fredag den 8. februar 2008

Læs altid det med småt

Jeg er vild med rodfrugtchips. Både dem man laver selv og dem man køber. Og så er de jo ovenikøbet et sundt alternativ til mine andre yndlige: TortillaChips, men men men... For der - som så ofte desværre - et stort rungende "MEN".





Når man læser det med småt opdager man, at rodfrugtchips slet ikke er så sunde, som jeg gik og troede. 527 kcal (ja, FEMHUNDREDESYVOGTYVE) pr. 100 g. mod TortillaChips' "kun" 450 kcal. Det er jo en vild forskel. Og fedtindholdet er på hele 7 gram mere. Det er jo fuldstændig uhørt og totalt grotesk. Man kan jo snart ikke købe ind uden at medbringe lup og diverse tabeller.

Det er ikke let at leve sundt!

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Lad nu være med at købe chips, de smager alligevel ikke godt. Prøv at gå forbi grøntsagerne og se hvad der ser pænt ud. Prøv "bladselleri" eller "blegselleri", hvor man spiser stænglerne skåret i tynde strimler som om de var lakridsstænger.

Eller gør det samme med første klasses gulerødder, som ikke må være halvrådne og bløde.

Hvis du vil have chips, så skær kartoflerne i stænger (brug en skarp kniv og pas på fingrene) og frituresteg i olivenolie. Ja, olivenolie, det er dyrt og sindssygt ubrugeligt efter 2-3 stegninger, men du får en oplevelse for livet. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og kom lidt groft salt på (det ødelægger desværre tænderne!)
Undskyld denne belærende påtrængende kommentar, men nu da du har opdaget, hvor useriøse chipsleverandørerne er, så må du altså tage konsekvensen.

Unknown sagde ...

Kan faktisk lide de fleste grøntsager undtaget Blegselleri - adr. Men dit kartoffeltricks kender jeg så udmærket. Og ja, de smager super og laver dem også jævnligt selv. Men.... derfor kan jeg altså ikke lade chips være en gang imellem. Det er ikke ofte, men alligvel.... :-D